CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS

joi, 23 aprilie 2009

PLANTELE MEDICINALE LA INDEMANA TUTUROR!

Inca din antichitate omul a descoperit ca Dumnezeu i-a lasat la indemana metode de vindecare in caz de boala si slabiciune, metode de a combate durerea si de ce nu, metode de mentinere a trupului tanar si cat mai atragator pentru cat mai mult timp.
Este bine sa nu ne imaginam ca au aparut farmacii bine dotate care ofereau totul gratuit sau in schimbul a animale vanate, dupa fiecare tufis.

Totul era mult mai simplu.
Natura, cea plina de frumusete si miracole, a oferit cu bratele deschise, darul ei catre oameni: plantele medicinale! Oamenii au folosit toate aceste daruri si i-au multumit de-a lungul timpului, asa cum au stiut ei.

Folosirea plantelor medicinale in tratatrea diverselor afectiuni nu mai este luata in seama atat de mult in zilele noastre, dar totusi, sunt popoare care tin mult la traditii, si care incearca sa le reaminteasca si celorlalti ca cel mai bun medic se afla mai aproape decat credem si nici macar nu percepe o taxa prea mare pentru ceea ce face. Este suficient sa respectam si sa protejam mediul inconjurator, in rest, lucrurile isi vor urma cursul in mod normal asa cum o face de mai multe milenii.

Indienii sunt cei care au arata respect naturii si traditiilor, sunt cei care pretuiesc toate aceste daruri ale naturii mai mult decat oricine altcineva si nu uita niciodata sa multumeasca Domnului si naturii pentru minunatele daruri oferite gratuit.





Ayurveda reprezinta unul dintre cele mai vechi sisteme medicale traditionale din lume. De peste 5000 de ani ofera solutii nu doar pentru vindecare ci si pentru cresterea calitatii vietii din punct de vedere al starii de sanatate.În timp ce medicina modernă încearcă să trateze boala, Ayuveda, printr-un sistem de vindecare blând, sensibil, natural, fără efecte secundare nedorite, ajută organismul bolnav să-şi regleze funcţiile, să se autovindece.

Veti descoperi cu uimire ca ceea ce folosim in mod usual in bucatarie, are mai mult decat niste proprietati culinare care imbunatatesc gustul mancarii ci pot fi folosite in tratarea unor afectiuni.

0 comentarii: