Aloe Vera (Aloe Barbadensis Miller), este o planta subtropicala din familia liliaceelor (ca si usturoiul, ceapa, crinul, laleaua, etc.), cunoscuta intr-o gama foarte mare de specii de aloe si este considerata un veritabil medicament natural. Denumirea de "aloe" provine de la cuvântul arab "aloeh" care înseamna în limba araba "seva cristalina si amara"
Datorita calitatilor sale si curative, oameni din intreaga lumea au utilizat Aloe Vera in tratarea diverselor afectiuni si mentinerea frumusetii, inca din antichitate. Vechii egipteni o numeau “planta nemuririi” si o puneau printre darurile funerare înmormântate împreuna cu faraonii, pentru a asigura, chiar si dupa moarte, sanatate spiritului faraonului.
Partea cea mai valoroasa a plantei este continuta de frunze. Gelul de Aloe Vera contine peste 75 nutrienti, 200 componenti activi,20 minerale,18 aminoacizi si 12 vitamine, adica toate nutrientele necesare mentinerii organismului intr-o stare perfecta de sanatate. Mai mult, prin intarirea sistemului imunitar, ofera rezistenta organismului, creste capacitatea de aparare impotriva infectiilor, echilibreaza starea generala a acestuia.
Aloe Vera are efecte antiseptice, dezinfectante, antiinflamatoare si poate stimula regenerarea celulelor. Accelereaza metablosmul, detoxifiaza organismul, normalizeaza digestia si este capabila sa vindece si sa amelioreze
Substantele continute de Aloe Vera sunt Aloina, situata imediat sub coaja frunzei, un lichid galben laptos cu gust amar, folosit de secole ca laxativ (utilizat sub forma de praf). Si gelul de Aloe Vera, care se afla in interiorul frunzelor. Dupa taierea unei frunze, sucul obtiunu prin stoarcerea acesteia se oxideaza rapid si degradeaza, daca nu este prelucrat in max. doua ore. Acest lucru a facut ca utilizarea aloei sa fie limitata numai la zonele unde planta creste în mod natural.
Cu toate acestea, traditiile diferitelor popoare mentioneaza efectul vindecator extraordinar al plantei de aloe si ofera metode empirice de conservare a principiilor active continute în planta. Medicina populara româneasca, macereaza aloea în miere si vin, si este folosita cu succes în numeroase afectiuni digestive si ca revitalizant în diferite tipuri de convalescente.
În urma a numeroase cercetari în mari institute ale lumii s-a constatat ca stoparea procesului oxidarii (si în consecinta pastrarea tuturor principiilor active din planta) se poate face prin adaugarea unor antioxidanti naturali, cum ar fi vitaminele naturale A, C si E. Gelul aloe vera este astfel stabilizat si rezista o perioada lunga de timp dupa recoltarea frunzei, pastrându-si intacte toate calitatile terapeutice. Întelegându-se importanta terapeutica a gelului de aloe vera, oamenii de stiinta din secolul nostru au urmarit în ultimele decenii realizarea stabilizarii gelului de Aloe Vera, astfel ca el sa poata fi folosit pe scara larga de cât mai multi oameni.
miercuri, 29 aprilie 2009
ALOE VERA
la 02:37
Etichete: aloe barbadensis, aloe vera, plante medicinale, remedii ayurvedice, remedii naturiste
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu